Rólunk

Tisztelt Látogatónk!
 
Szeretettel köszöntöm Önt a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet honlapján!
Intézetünket 2012 áprilisában hozta létre Magyarország kormánya a Magyar Állami Földtani Intézet és a Magyar Állami Eötvös Loránd Geofizikai Intézet egyesítésével. (Vonatkozó Korm.rendelet: 320/2011(XII.27.)) Az intézmény a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányítása alatt működik, középirányító szerve a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal.
Mindkét alapító intézet több mint száz éves múltra tekint vissza, és nemcsak hazai, de nemzetközi viszonylatban is úttörőnek mondható a földtani-geofizikai kutatómunka területén. Egyesítésükkel igen erős szakmai bázis és tapasztalat is egyesült, amely egymást szorosan kiegészítve növeli az MFGI kutatási hatékonyságát a földtan, geofizika, bányászat, illetve a klímapolitika területén. Tevékenységünkhöz tartozik az ásványi erőforrásainkkal, vizeinkkel történő fenntartható gazdálkodás elősegítése, éppúgy, mint az energiaforrások földtani vonatkozásainak kutatása és a Föld belsejében zajló folyamatok vizsgálata.
Az intézet által képviselt széles körű szaktudás a legkorszerűbb tudományos és műszaki eredményeink segítségével biztosítja, hogy hatékonyan lássuk el állami feladatainkat, illetve magas színvonalon elégítsük ki a lakosság és a gazdaság szereplőinek szakmai szolgáltatásaink iránti igényét.
 
Kérem ismerje meg intézetünket!
Tisztelettel: Dr. Fancsik Tamás
c. egyetemi tanár, igazgató