MFGI Intézeti Tanszék alakult a Miskolci Egyetemen

A Magyar Földtani és Geofizikai Intézettel (MFGI) írt alá együttműködési megállapodást a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara az egyetem Szenátustermében 2017. január 31-én.
A megállapodás keretében a két intézmény az oktatás és a kutatás területein már több évtizede fennálló szakmai együttműködését kívánja tovább erősíteni. Az együttműködési megállapodás értelmében a Geofizikai és Térinformatikai Intézetben létrejön az MFGI Intézeti Tanszék, amelynek első tanszékvezetőjét a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet delegálja.
Az MFGI munkatársaiból álló új tanszék a Műszaki Földtudományi Kar országosan egyedülálló alap-, mester- és doktori képzési programjait fogja segíteni, hasznosítva a rendelkezésre álló széleskörű ipari és terepi kutatási tapasztalatokat.

A földtani szakemberek egyik legnagyobb hazai munkáltatójaként a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet Európa egyik legrégebbi, földtani-geofizikai kutatásokat végző és államigazgatási feladatokat is ellátó szolgálata. A megállapodás kiterjed arra is, hogy a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet munkatársai tudományos fokozatot szerezhetnek a Miskolci Egyetemen, de a két intézmény több közös hazai és nemzetközi kutatási pályázatot is be kíván nyújtani. A hallgatói gyakorlati és kutatási lehetőségek az együttműködéstől várt növekedésével még inkább nőhet a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karán folyó képzések iránti hazai és külföldi érdeklődés.
A 2014-ben létrehozott MOL Tanszék után most már az MFGI Tanszék is jelzi a Műszaki Földtudományi Kar elkötelezettségét abban a tekintetben, hogy a hazai és nemzetközi elhelyezkedési lehetőségeket biztosító képzéseinél maximálisan figyelembe vegye a munkáltatók igényeit és a szakma egyre növekvő elvárásait.     


Az MFGI Intézeti Tanszék első tanszékvezetője: Dr. Plank Zsuzsanna