Magyar szecessziós építészet képeslapokon - új kiállítás

A Magyar Földtani és Geofizikai Intézet, és persze a székhelyéül szolgáló gyönyörű szecessziós palota több ezer látogatót vonz évente. Van, akit a földtani kiállítások vonzanak, van, aki csak az épületet szeretné megcsodálni, de a kétféle érdeklődés leggyakrabban találkozik és a látogatók mindkét témába betekintést nyernek.

Steiner Józsefné – Ilona – képeslapokat gyűjt, így ennek kapcsán találkoztunk először. Amíg a nagyatádi hölgy kiválasztotta a számára érdekes lapokat, beszédbe elegyedtünk és elmesélte, hogy már sok helyen volt kiállítása az évek során felkutatott képeslapokból. Arról is mesélt, hogy újabban a szecesszió érdekli, ebben a témában gyűjt. Szó szót követett, majd megegyeztünk, hogy mi is kiállíthatjuk a gondos munkával összeállított anyagot.

Számtalan emailváltás, telefonok, és Ilona részéről rengeteg további kutatás és munka eredményeképpen a Kulturális Örökség Napjai alkalmából végre elkészülhetett a kiállítás, amit szeretettel ajánlunk megtekintésre látogatóinknak. Köszönjük Ilona kitartását és alaposságát, amivel ezt a fantasztikus gyűjteményt összeállította, és köszönjük, hogy kiállításainkat változatosabbá teszi vele.

A kiállítás 2015. szeptember 19 – december 18. között tekinthető meg.