Beszámoló a IV. Közig Kupáról

A május 17.-én vasárnap lezajlott IV. Közigazgatási Kupa (http://www.promosport.hu/) több szempontból a „leg”-ek kupája volt: egyrészről azért mert ennyi résztvevő (44) még sohasem indult ezen az éves gyakorisággal megrendezett mérkőzésen, ahol idén második alkalommal intézetünk csapata is részt vehetett!  Másrészről intézetünk csapata szinte minden téren történelmet írhatott!
A rangos eseményt Trócsányi László Igazságügyi Miniszter és Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter nyitotta meg ünnepélyes keretek között. 
Az előjelek nem voltak igazán kedvezőek, hiszen ismét olyan csoportba kerültünk, ahol a tavalyi győztes mellett (Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.) számos, a tavalyi tornán igen sokáig menetelő csapat szerepelt, ráadásul az első mérkőzésen éppen a tavalyi győztessel kellett megmérkőzni. 
Viszonylag jó előjel volt azonban, hogy a tavalyinál lényegesen szorosabb mérkőzést sikerült játszanunk az első meccsen, ahol végül 0-3 arányban maradtunk csak alul. A következő mérkőzésen az Alkotmánybíróság csapatával már egy lényegesen szorosabb mérkőzést játszottunk, ahol  - bár helyzetek kölcsönösen voltak – végül 0-2 arányban maradtunk alul.

Az Igazságügyi Minisztérium és a Külgazdasági és Külügyminisztérium közös csapata ellen azonban a csapatunk már ellenállhatatlan volt. Az igen kiélezett mérkőzésen, ahol szinte felváltva maradtak ki a nagyobbnál-nagyobb helyzetek, végül Horváth Zoltán „írt történelmet”, aki nem sokkal a mérkőzés vége előtt Klement László („Alves”) nagyszerű kiugatása után, juttatta ellenállhatatlanul a játékszert a hálóba: megszerezve ezzel az MFGI történetének első gólját! Csak néhány percnek kellett eltelni ahhoz, hogy újból történelmet írjunk: hiszen a bíró sípja a meccs végén egyben az MFGI első győzelmét is jelezte!  A 2 vereség ellenére az utolsó két mérkőzés előtt a lehetőség akár még a továbbjutásra is megvolt.

A következő mérkőzést az esélyesebb Nemzeti Közlekedési Hivatal csapata ellen játszottuk, és bár a „papírforma” az ellenfél számára kedvezett, végül egy szoros mérkőzésen maradtunk csak alul, 0-2 arányban. Az ellenfél mindkét találatát „védhetetlen”, elemei erejű távoli lövésekkel szerezte, miközben csapatunk nem tudta ziccereit értékesíteni.

Az utolsó mérkőzés a vereség miatt viszonylag izgalmasra sikerült, hiszen vereség esetén akár még az utolsó helyre is kerülhetett volna a csapat. A NAKVI ellen a mérkőzést az első pertől kezdve a kezünkben tartottuk és az egymást követő helyzetek után a meccs közepe táján Bereczki László („Mamut”) mértani pontosságú beadását Rádi Károly elemi erővel „bombázta” a jobb felső „pipába”. A találat után sem mérséklődött a támadások hevessége, aminek eredményeképpen ismét Klement László („Alves”) „tálalt” nagyszerűen Kovács István elé, aki közelről helyezte a labdát a jobb alsó sarokba.

Bár a mérkőzésen még számos lehetőségünk adódott, végül az eredmény már nem változott. Szomorkodásra azonban nem volt okunk, hiszen csapatunk egy igen erős csoportban 2 győzelemmel és 3 vereséggel 3 gólt rúgva és 7-et kapva a 4. helyen zárta a tornát. A csapat minden tagja „becsületesen odatette” magát, ami hozzájárult a sikerhez! Ne legyen ennél rosszabb jövőre sem!

A csapat:

Markos Gábor (Kapus)
Vígh Csaba (Kapus-mezőny)
Bereczki László, „Mamut” (védő)
Kovács Péter (védő)
Csabafi Róbert (védő)
Kovács István (védő)
Klement László, „Alves” (inkább támadó)
Horváth Zoltán (támadó)
Rádi Károly (támadó)
Bujdosó Éva (támadó)
Horváth Zsolt (támadó)
Merényi László (támadó)

A beszámolót készítette: Kovács István