Vízföldtani naplók készítése és egyéb közérdekű tájékoztatások

Az alábbiakban a Vízföldtani naplók készítésével, a Vízföldtani Adattár működtetésével és kútnyilvántartással kapcsolatos információkról, valamint "A rétegrepesztés környezeti hatásainak vizsgálata" c.  tanulmányról adunk tájékoztatást.

Levelezési cím változás

Új levelezési címünk:
Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat
Budapest
Pf. 95.
1590

Földtudományos Forgatagon jártunk

Idén is a Magyar Természettudományi Múzeum adott otthont a Földtudományos Forgatagnak, melyen mintegy 2500 látogató vett részt november második hétvégéjén.

Kulturális Örökség Napjai 2017

Minden kedves érdeklődőt várunk 2017. szeptember 16-17-én a Kulturális Örökség Napjai alkalmából.

GEOCORE földtani tudásközpont

Az intézmény sikeres pályázatának köszönhetően 2020-ra új, korszerű műszerekkel felszerelt földtani kutatóközpont jön létre Rákóczibányán (Nógrád megye).

Megalakult a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat

A 1009/2017. (I. 11.) Kormányhatározat valamint a 161/2017 (VI.28.) Kormányrendelet alapján a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet 2017. július 1-vel beolvadt a Magyar Bányászati és Földtani Hivatalba, az új szervezet neve Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat (MBFSZ).

Őslénytani Vándorgyűlésen jártunk

A Magyar Őslénytani Vándorgyűlések történetében jubileumi alkalom volt az idei, huszadjára rendezte meg az MFT Őslénytani és Rétegtani Szakosztálya 2017. május 24-27. között a rendezvényt. Idén a Gerecsében, Tatán és Tardoson jártunk.

Projektzáró rendezvény az intézetben

Április 27-én került sor a „Részvétel a Geotermikus energia helyzetének áttekintése rövid kurzuson – Addicionális tevékenység" elnevezésű projekt zárórendezvényére. Az eseményen előadó kollégák ismertették a pályázat eredményeit, illetve közzétették projekt keretében beszerzett nemzetközi szakkönyveket.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Föld napi rendezvényén jártunk

Többéves hagyománya van a Duna-Ipoly Nemzeti Park Föld Napi rendezvényének, amire minden alkalommal szépszámú család látogat ki a Pál-völgyi-barlang kőfejtőjébe.
Az április 23-án megrendezett idei eseményen az intézet is izgalmas földtani bemutatókkal várta az érdeklődőket. 

Pályázat indult a geotermikus energiahasznosítás lehetőségeiről

Az MFGI kutatói 2016 őszén vettek részt a National Energy Authority által meghirdetett, a "Geotermikus energia helyzetének áttekintése" elnevezésű rövidkurzuson, az EGT Alap Megújuló Energia Programjának finanszírozása által. Az itt megismert tapasztalatok alapozták meg a kurzus kiegészítő pályázatát, amely 2017. február 20. és 2017. április 30. között zajlik. 
 

Oldalak

Feliratkozás www.mfgi.hu RSS csatornájára