Vízföldtani naplók készítése és egyéb közérdekű tájékoztatások

Az alábbiakban a Vízföldtani naplók készítésével, a Vízföldtani Adattár működtetésével és kútnyilvántartással kapcsolatos információkról, valamint "A rétegrepesztés környezeti hatásainak vizsgálata" c.  tanulmányról adunk tájékoztatást.

Kulturális Örökség Napjai 2017

Minden kedves érdeklődőt várunk 2017. szeptember 16-17-én a Kulturális Örökség Napjai alkalmából.

GEOCORE földtani tudásközpont

Az intézmény sikeres pályázatának köszönhetően 2020-ra új, korszerű műszerekkel felszerelt földtani kutatóközpont jön létre Rákóczibányán (Nógrád megye).

Megalakult a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat

A 1009/2017. (I. 11.) Kormányhatározat valamint a 161/2017 (VI.28.) Kormányrendelet alapján a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet 2017. július 1-vel beolvadt a Magyar Bányászati és Földtani Hivatalba, az új szervezet neve Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat (MBFSZ).

Őslénytani Vándorgyűlésen jártunk

A Magyar Őslénytani Vándorgyűlések történetében jubileumi alkalom volt az idei, huszadjára rendezte meg az MFT Őslénytani és Rétegtani Szakosztálya 2017. május 24-27. között a rendezvényt. Idén a Gerecsében, Tatán és Tardoson jártunk.

Projektzáró rendezvény az intézetben

Április 27-én került sor a „Részvétel a Geotermikus energia helyzetének áttekintése rövid kurzuson – Addicionális tevékenység" elnevezésű projekt zárórendezvényére. Az eseményen előadó kollégák ismertették a pályázat eredményeit, illetve közzétették projekt keretében beszerzett nemzetközi szakkönyveket.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Föld napi rendezvényén jártunk

Többéves hagyománya van a Duna-Ipoly Nemzeti Park Föld Napi rendezvényének, amire minden alkalommal szépszámú család látogat ki a Pál-völgyi-barlang kőfejtőjébe.
Az április 23-án megrendezett idei eseményen az intézet is izgalmas földtani bemutatókkal várta az érdeklődőket. 

Pályázat indult a geotermikus energiahasznosítás lehetőségeiről

Az MFGI kutatói 2016 őszén vettek részt a National Energy Authority által meghirdetett, a "Geotermikus energia helyzetének áttekintése" elnevezésű rövidkurzuson, az EGT Alap Megújuló Energia Programjának finanszírozása által. Az itt megismert tapasztalatok alapozták meg a kurzus kiegészítő pályázatát, amely 2017. február 20. és 2017. április 30. között zajlik. 
 

Az Eötvös Loránd Geofizikai Intézet története II.

Örömmel adjuk hírül, hogy megjelent az Eötvös Loránd Geofizikai Intézet (ELGI) történetének második kötete. Az új kiadvány 1965-től az MFGI megalakulásáig, azaz 2012-ig foglalja össze az ELGI alakulását és tevékenységét.

Az "Év ásványa és ősmaradánya" a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztiválon

A március 11-12-én megrendezett 35. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztiválon az „Év ásványával" és "Év ősmaradványával” is megismerkedhettek az érdeklődők. A Magyarhoni Földtani Társulat által indított programok bemutatásában az intézet munkatársa és egyben a programok koordinátora, Bodor Emese Réka is közreműködött.

Oldalak

Feliratkozás www.mfgi.hu RSS csatornájára